ISIC ako základná výbava každého študenta

15. 9. 2024 | Štúdium na vysokej škole
ISIC ako základná výbava každého študenta

Študentská karta ISIC (International Student Identity Card) je medzinárodný preukaz študentov. Vydávajú ju prevažne vysoké školy, ale v mnohých prípadoch je dostupná aj pre žiakov základných a stredných škôl. ISIC môže slúžiť ako náhrada za iné študentské karty, ktoré potvrdzujú príslušnosť k škole a často fungujú aj ako vstupné čipové karty. Jednou z veľkých výhod ISIC karty je široká ponuka zliav a výhod pre študentov po celom svete.

Forma zľavy sa môže líšiť podľa spoločností, ktoré ju poskytujú. Najčastejšie v prípade vstupov a lístkov ide priamo o študentské lístky za nižšiu cenu ako je základná. Na druhú stranu u spoločností, ktoré predávajú nejaké produkty sú to najčastejšie špeciálne zľavové kódy pre držiteľov ISIC, ktoré sa zadávajú pred platbou. Tie môžu držitelia ISIC môžu získať prostredníctvom aplikácie ISIC.

Tu je prehľad niektorých výhod, ktoré môžu držitelia karty ISIC využívať:

Zľavy na cestovanie:

  • MHD a vlaky: V mnohých krajinách, vrátane Slovenska, môžu študenti s ISIC kartou využívať zľavy na mestskú hromadnú dopravu a vlaky. Je však potrebné si overiť, či kartu uznáva príslušný dopravný podnik, alebo či zľava platí len pre domácich študentov.
  • Medzinárodné cestovanie:  ISIC karta umožňuje študentom získať zľavy na letenky, autobusové a vlakové lístky do zahraničia.

Kultúrne a športové aktivity:

  • Múzeá a galérie: Držitelia ISIC karty môžu využiť zľavy na vstupné do múzeí, galérií a ďalších kultúrnych inštitúcií.
  • Športové zariadenia: Zľavy na vstupné do fitness centier, plavární a iných športových zariadení. 

Stravovanie a nákupy:

  • Reštaurácie a kaviarne: Mnohé reštaurácie a kaviarne ponúkajú zľavy pre študentov s ISIC kartou.
  • Obchody: Zľavy v rôznych obchodoch, vrátane kníhkupectiev, obchodov s oblečením a elektronikou.

Vzdelávanie a kurzy:

  • Jazykové kurzy: Zľavy na jazykové kurzy a iné vzdelávacie programy.
  • Online kurzy: Zľavy na rôzne online kurzy a vzdelávacie platformy.

Zdravotná starostlivosť:

  • Zdravotné poistenie: Niektoré poisťovne ponúkajú zľavy na zdravotné poistenie pre študentov s ISIC kartou.
  • Zdravotnícke služby: Zľavy na rôzne zdravotnícke služby, ako sú zubné prehliadky alebo očné vyšetrenia.

Ako získať ISIC kartu?

Najjednoduchší spôsob, ako získať ISIC kartu, je navštíviť výdajné centrum na vašej škole. Zoznam univerzít a škôl, ktoré vydávajú čipové karty ISIC, je dostupný na webových stránkach alebo informácie častokrát poskytujú školy aj na zápisoch do štúdia. Karta je platná jeden rok a je potrebné ju každoročne obnovovať.

Záver

ISIC karta je skvelým nástrojom pre študentov, ktorí chcú ušetriť peniaze a zároveň si užiť rôzne výhody. Či už ide o cestovanie, kultúru, šport alebo vzdelávanie, ISIC karta ponúka širokú škálu zliav a výhod, ktoré môžu študentom uľahčiť a spríjemniť ich študentský život. Ak ešte nemáš svoju ISIC kartu alebo nevieš, ako ju získať, navštív stránky svojej školy alebo spoločnosti ISIC.

Ďalšie články k téme

Prechod na vysokú školu: Sprievodca pre prvákov

Vstup na vysokú školu je vzrušujúci míľnik, ktorý prináša nové výzvy a príležitosti. Prechod zo strednej školy na vysokoškolské štúdium si vyžaduje adaptáciu na nový systém výučby, samostatné riadenie času a zodpovednosť za vlastné vzdelávanie. Ak sa to týka aj teba, tento sprievodca ti pomôže s hladkým prechodom na vysokú školu a poskytne užitočné rady […]

čítajte viac

Staň sa súčasťou výzvy Nádvorie Kampus

Študuješ na Trnavskej univerzite, Univerzite sv. Cyrila a Metoda v Trnave alebo na Materiálovotechnologickej fakulte STU so sídlom v Trnave? Ak je tvoja odpoveď áno, je čas spozornieť.  Nádvorie Kampus má stále otvorené prihlášky na ďalší ročník svojho ročného rezidenčného programu.  O čo ide? Nádvorie Kampus je určený pre šiestich aktívnych študentov denného štúdia jednej […]

čítajte viac