Aktuality

Ešte stále máte šancu dostať sa na vysokú školu

Nepodarilo sa vám dostať sa na vysokú školu, prípadne ste zabudli na dôležité termíny a zmeškali ste odoslanie prihlášky? Nezúfajte, ešte stále máte šancu napraviť to. Niektoré vysoké školy totiž ešte prijmú vaše prihlášky. Riešením sú druhé kolá, ktoré už niektoré slovenské vzdelávacie inštitúcie vypísali.

čítajte viac

Kde ešte čakajú na vašu prihlášku?

Z nejakého dôvodu ste si nepodali prihlášku na vysokú školu? Alebo ste až teraz objavili odbor, ktorý by vám mohol sedieť? Nezúfajte, nemusíte čakať rok, aby ste svoju prihlášku odoslali. Mnoho škôl má na niektoré odbory predĺžený deadline, stačí si len vybrať. Prinášame vám prehľad odborov denného štúdia, na ktoré sa dá prihlásiť aj v priebehu leta.

čítajte viac

Ktoré VŠ ešte prijímajú prihlášky?

Patríte medzi maturantov, ktorí si do konca februára nestihli podať prihlášky na vysoké školy? Nebojte sa, na niektoré odbory by ste sa ešte stále mohli dostať. Váš sen študovať tak ešte stále žije, tentokrát si však dajte záležať na každom jednom detaile. Ide predsa o to najpodstatnejšie – vašu budúcnosť. Práve preto sa snažte nájsť si čas na to, aby ste si mohli preštudovať ponuku študijných programov, na ktoré ešte stále prijímajú prihlášky záujemcov z radov maturantov.

čítajte viac

Nenechajte si ujsť dni otvorených dverí

Nestihli ste Gaudeamus v Prahe a v hlave vám stále víri veľa otázok? Máte ešte ďalšiu možnosť, ako na ne dostať odpovede. Nemyslíme posielať kopec e-mailov na študijné oddelenie vybranej školy. Existuje ešte lepší spôsob – deň otvorených dverí.

čítajte viac

Príďte sa pýtať – Gaudeamus Praha

Stále neviete, na ktorú vysokú školu by ste chceli ísť a už vám „prihára pod zadkom“? Alebo ste rozhodnutí, ale máte ešte pár otázok? Tak to nemôžete chýbať 26. a 27. januára v Prahe na európskom veľtrhu pomaturitného a celoživotného vzdelávania Gaudeamus.

čítajte viac

Najlepšie aplikácie pre študentov

Chytrý telefón môže byť i chytrým spoločníkom pri štúdiu a študentskom živote. Zdarma dostupné aplikácie ho dokážu premeniť na pomôcku pri rýchlom čítaní textov, alebo sledovaní svojho rozpočtu.

čítajte viac

Kam na druhý pokus?

Nedostali ste sa na zvolený odbor, alebo ste sa jednoducho nestihli prihlásiť? Ešte stále je šanca – niekoľko vysokých škôl totiž predĺžilo prijímacie konania i na august.

čítajte viac

Na letnú brigádu ešte nie je neskoro

S blížiacim sa letom, odovzdanými prácami a pribúdajúcimi známkami v indexoch sa mnohým študentom v hlave vynára otázka, čo s nadchádzajúcimi mesiacmi voľna. Tí, ktorí mysleli na letnú brigádu už mesiace dopredu, sú síce vo výhode, ani pre oneskorencov však ešte nič nie je stratené.

čítajte viac

Písomné maturity sa streli s veľkým rozhorčením

17. marec bol pre viacerých maturantov začiatok minimálne dvojdňového stresu. Tohtoročné písomné maturity môžeme literárne nazvať postupnou gradáciou napätia. Každý predmet pripravil pre študentov aj učiteľov nepríjemné prekvapenia, ktorých intenzita sa postupne zvyšovala. Očakávané uvoľnenie po úspešnom „zdolaní“ skúšky dospelosti nebolo také jednoznačné.

čítajte viac

Termíny na podanie prihlášok sú stále aktuálne

Nestihli ste podať prihlášku na vysokú školu vo februári? Nemusíte zúfať. Niektoré školy majú termíny na prijímanie prihlášok posunuté až do konca apríla alebo mája. Medzi nimi sú aj univerzity, ktoré sa každoročne umiestňujú na popredných priečkach v kvalite vysokoškolského štúdia.

čítajte viac