Už aj základoškoláci sa môžu tešiť na Olympiádu kritického myslenia

14. 7. 2024 | Aktuality
Olympiáda kritického myslenia

Slovenská debatná asociácia už pár rokov organizuje Olympiádu kritického myslenia na stredných školách. Ide o úspešný projekt, ktorý rozvíja kritické myslenie a mediálnu gramotnosť stredoškolákov. Žiaci plnia úlohy rôzneho druhu najskôr v školských kolách, následne podľa úspešnosti postupujú do krajských kôl, a záverom je finále pre 48 najúspešnejších súťažiacich.

Od budúceho roka sa tejto úspešnej súťaže budú môcť zúčastniť aj žiaci na základných školách. Toto rozšírenie umožní ešte širšiemu spektru mladých ľudí rozvíjať svoje analytické schopnosti, schopnosť kriticky hodnotiť informácie a zvyšovať svoju mediálnu gramotnosť.

Z toho dôvodu bude tím Olympiády kritického myslenia hľadať aj výpomoc, ktorá rozšíri ich rady. Táto výpomoc bude nevyhnutná na efektívne zvládnutie organizácie a koordinácie súťaže na všetkých úrovniach, a tým zabezpečiť, aby aj základné školy mohli ponúknuť svojim žiakom túto jedinečnú príležitosť na rozvoj ich schopností. Pokiaľ by ťa takáto skúsenosť lákala, navštív ich sociálne siete.

Ďalšie články k téme

Ako sa pripraviť na SCIO testy?

Čakajú ťa tento rok prijímacie skúšky na vysokú školu? Je ich súčasťou test od spoločnosti SCIO? Pokiaľ si si 2krát odpovedal(a) áno, čítaj ďalej. Testy spoločnosti SCIO využíva desiatky škôl na Slovensku a v Českej republike ako súčasť svojho prijímacieho konania. Pre mnohých žiakov sú ale strašiakom, keďže ich delia od ich vysnívaného miesta na […]

čítajte viac