U polície už od osemnástich a za 1000 € mesačne

2. 6. 2023 | Aktuality

Akadémie Policajného zboruNovela zákona priniesla novinku, ktorá môže byť rozhodujúcou pre mnohých mladých ľudí, ktorí sa po strednej rozhodujú o svojej ďalšej kariére. Táto novela sa špecificky týka  záujemcov o policajnú prácu.

Donedávna bola spodná veková hranica vstupu do policajného zboru 21 rokov, po novelizácii zákona je táto hranica znížená na 18 rokov. Argumenty, ktoré priniesla strana OĽANO súviseli najmä s tým, že študenti po skončení strednej školy si nájdu stabilnú prácu a aj keby mali záujem o prácu v policajnom zbore, kým dovŕšia 21 rokov, argument stabilného príjmu a istoty preváži motiváciu vstúpiť do nového, policajného, zamestnania. Zníženie minimálneho veku má teda túto pomyselnú bariéru odstrániť a a prilákať tak mladú krv. Okrem samotného veku ponúka Policajný zbor aj lákavý plat 1000 € mesačne v čistom a mnoho benefitov. Medzi nimi je napríklad bezplatné štúdium na Akadémii Policajného zboru, pravidelné odmeny, široké možnosti lekárskej starostlivosti.

Absolventi stredných škôl nebudú tak musieť po škole dokladovať diplom z vysokej školy či z nadstavbového štúdia na to, aby sa mohli pridať k Policajnému zboru. Stredoškolákom to uľahčí cestu k dobrej kariére a pre Policajný zbor by to malo znamenať kvalitnejšie a udržateľnejšie personálne obsadenie.


podpora@vysokeskoly.cz

Ďalšie články k téme

Vodičák zadarmo? Áno, ale nie na osobné autá

Vodičák zadarmo? Áno, ale nie na osobné autá

Ústredie práce pripravuje nový projekt, vďaka ktorému budú môcť uchádzači a záujemcovia o zamestnanie získať vodičák zadarmo. Podľa hovorkyne Ústredia práce, Marianny Šebovej, by mal byť projekt spustený na začiatku roku 2024. Dôležité je však poznamenať, že táto podpora nie je určená záujemcom o vodičské preukazy skupiny B, ktoré sú na osobné autá do 3,5 …