Štúdium v zahraničí? Podaj si žiadosť o štipendium do 14 krajín

11. 1. 2024 | Štúdium v zahraničí

Štúdium v zahraničíSlovenská akademická informačná agentúra má pre teba dobré správy. Podávanie žiadostí o štipendijné pobyty do 14 krajín sveta bolo predĺžené až do konca januára.

Štipendia sú prideľované na základe medzivládnych bilaterálnych dohôd študentom, doktorandom, vysokoškolským učiteľom a výskumným pracovníkom. Pokiaľ patríš do jednej z týchto skupín, môžeš vycestovať na študijný pobyt, výskumný pobyt, prednáškový pobyt či na letnú jazykovú školu podľa ponuky danej krajiny. Ponuka platí na pobyty v akademickom roku 2024/2025 a na letné školy v lete 2024.

Kam môžeš vycestovať? Medzi 14 krajinami, z ktorých si môžeš vybrať patrí Belgicko, Bulharsko, Česko, Egypt, Grécko, Chorvátsko, Kazachstan, Maďarsko, Moldavsko, Poľsko, Rumunsko, Severné Macedónsko, Slovinsko a Srbsko.

Keďže má každá krajina inú ponuku pobytov, o ktoré sa môžeš uchádzať, má SAIA na svojich webových stránkach zverejnenú prehľadnú tabuľku so všetkými krajinami a konkrétnymi pobytmi. Okrem toho je pri každom uvedený aj odkaz na samotnú žiadosť a presne popísané podmienky, ktoré je potrebné splniť.

Pokiaľ teda zvažuješ pobyt v zahraničí, štipendijný program môže byť dobrou voľbou.


podpora@vysokeskoly.cz