Profil na online zoznamke – ako zaujať na prvý pohľad

11. 9. 2022 | Študentský život

Profil na online zoznamkeOnline zoznamovanie je populárne, no rozhodne nie jednoduché. Aké výhody a nástrahy odnáša je zhrnuté v našom článku Online zoznamovanie – neobmedzené možnosti či strastiplná cesta? Tým prvým pohľadom pri online zoznamovaní je práve profil užívateľa, no na ten sú kladené nemalé nároky. Profil má byť zaujímavý, zároveň pravdivý, autentický a mal by odzrkadľovať osobnosť a to, čo človek hľadá. Ako to však všetko dosiahnuť v pomerne obmedzenom formáte? Tu je pár tipov a trikov.

Fotka je alfa a omega

Online zoznamky sú miestom, kde sa kvantita potencionálnych záujemcov filtruje práve na základe fotiek, u ktorej sa to všetko začína. Akokoľvek povrchný tento výber je, takto online zoznamovanie proste funguje. Ak má fotka zaujať, musí byť trefná a tak trochu netradičná. Majte fotku ako varíte, pečiete koláč, ste na túre, korčuľujete či bicyklujete. Podľa prieskumov dostáva takýto typ fotiek až o 40 percent viac správ ako fotky, na ktorých je len tvár. Ako najúspešnejšie fotky na zoznamkách sú tie, kde je človek so zaujímavými aktivitami, s domácimi zvieratkami či pri cestovaní. Naopak, omnoho menej reakcií dostávajú fotky, na ktorých je človek s alkoholom. Je dobré si dať pozor aj na fotky s opačným pohlavím či s deťmi aj keď sú to rodinní príslušníci, pretože to môže pôsobiť viac nejasne a odplašiť potencionálnych záujemcov.

Profil, ktorý je obecný je fajn. Konkrétny je však najlepší.

Kto bol niekedy na zoznamke vie, že okrem fotky vie byť celkom zaujímavý aj popis pod ňou. No nie nevyhnutne vždy. Mnohé popisu sú tak povediac cez kopirák. Vymenovanie všeobecných vlastností, a rovno vymenovať tie, ktoré u hľadanej osoby očakávate. Tým asi nikoho neurazíte, no ani nikoho pravdepodobne zvlášť nezaujmete. Je dobré byť viac konkrétny. Namiesto vymenovania všetkých svojich  dobrých vlastností je lepšie vybrať si len pár a tie bližšie popísať. Namiesto strohého „baví ma šport“, je lepšie uviesť napríklad „od malička rád plávam a v poslednej dobe intenzívne trénujem na triatlon“. To isté platí pre strohé „rád/rada čítam“, skúsiť nahradiť konkrétnymi autormi, žánrami a prečo ich obľubujete. Popisu sa medze nekladú a samozrejme čím pútavejšie, tým lepšie. Je možné opísať svoje záľuby ako cestovanie cez konkrétny zážitok, ktorý človek z nejakého výletu má. Stopovanie, kempovanie, netradičné cestovateľské zážitky.

Radšej informáciu nevyplniť ako klamať

Tak ako s fotkami aj s osobnými informáciami majú ľudia do určitej miery tendenciu manipulovať. Čo si tak niečo niekde pridať  inde ubrať, napríklad na výške, veku či váhe. Podľa prieskumov si ľudia na profiloch pridávajú tri centimetre k výške, uberajú dve kilá a uvádzajú, že sú o jeden až dva roky mladší. Na profile nie je potrebné vypĺňať  všetko, a tak veci, za ktoré sa človek nechce priznať radšej netreba uviesť, lepšie ako klamať. Lož má krátke nohy a pri potencionálnom prvom osobnom stretnutí bude aj tak pravda s veľkou pravdepodobnosťou odhalená.

Stručne a jasne

I keď sa popisu na profile medze neklamú, len málokto si tam chce čítať ľúbezne esejistické počiny. Hľadajúci strávia na profile prevažne len minútu či dve a tomu je potrebné prispôsobiť dĺžku textu. Ak ide o nejaké bio/inzerát, päť stručnejších viet je ideálna dĺžka. Samozrejme závisí od typu online zoznamovacej stránky. Niektoré dávajú priestor na rozvetvenejšie súvetia, no niektoré ani obsahovo nepovolia rozpísať sa nad určitý počet slov.

I keď vytvoriť ideálny profil môže znieť obtiažne až nereálne, človek nič nepokazí, keď bude pravdovravný a najmä autentický, pretože to pri osobnom stretnutí aj tak najviac zaváži.

Zdroje: Markéta Šetinová:  https://www.modernilaska.cz/laska-na-prvni-pohled-jak-zaujmout-profilem/


benusova@vysokeskoly.cz

Ďalšie články k téme