Používaš Google účet? Tak zbystri

26. 11. 2023 | Aktuality

Google účetPrevádzkovateľov e-mailových účelov a úložísk je niekoľko. Jedným z najznámejších, ak nie najznámejším je spoločnosť Google. Práve služby Google využíva v dnešnej dobe asi miliarda ľudí.

Okrem známeho e-mailu môžu užívatelia využívať funkcie ako je vytváranie dokumentov, kalendár či cloudové úložisko. Mnohé z týchto funkcii využívajú študenti pre potreby svojho štúdia, čo dokazuje aj to, že mnohé univerzity zriaďujú svojim študentom univerzitné účty. Študenti okrem e-mailu najčastejšie využívajú funkcie Google účtu na vytváranie dotazníkov či na zdieľanú prácu v dokumentoch. Táto funkcia je práve špecificky vhodná na prácu v tíme, kedy dokument potrebuje upravovať viac ľudí.

Spoločnosť Google pred pár dňami však oznámila, že niektorým užívateľom zruší účty. Netreba sa však obávať, týka sa to len účtov, ktoré nie sú aktívne už viac ako 2 roky. To znamená, že o účet prídu užívatelia, ktorí sa už dlhšiu dobu do neho neprihlásili. K veľkému vymazávaniu má dôjsť už 1. decembra a dôvodom je bezpečnosť, o ktorej píše na svojom blogu produktová manažérka Googlu Ruth Kricheliová: „Ľudia chcú, aby produkty a služby, ktoré používajú on-line, boli bezpečné. Preto sme investovali do technológií a nástrojov na ochranu našich používateľov pred bezpečnostnými hrozbami, ako sú spam, phishingové podvody a krádeže účtov.”

Netreba sa teda báť, že prídete o svoje dáta na účtoch, ktoré pravidelne používate. Pokiaľ ste ale mali na základnej či strednej škole účet, kam ste si už v tej dobe ukladali súbory a dlho ste už neboli na tom účte prihlásení, stojí za to sa do účtu prihlásiť a overiť si, či tam nemáte nejaké dáta, ktoré sú pre vás hodnotné.


podpora@vysokeskoly.cz

Ďalšie články k téme