Kde využiť ISIC zľavy (nielen) počas leta?

15. 6. 2023 | Študentský život

ISIC zľavyMnohí žiaci a študenti používajú svoju ISIC karty počas školského či akademického roka takmer každý deň. Či už pri vstupe do školy, na obed alebo na cestovanie. Počas leta sa však ľahko na ISIC a hlavne jeho výhody dá zabudnúť. Pripravili sme pre vás prehľad ISIC zliav, ktoré by sa vám mohli počas leta hodiť.

Cestovné poistenie

Nie že by sa v priebehu celého roka necestovalo, ale stále je leto považované za dovolenkovú sezónu. Pokiaľ sa chystáte do zahraničia, nezabudnite na poistenie. Pokiaľ sa chystáte na dovolenku v rámci Európskej únie na sa ošetrenie vzťahuje Európsky zdravotný preukaz, ktorý máme všetci na novom type kartičiek poistenca z druhej strany. Častokrát ale zabudneme na to, že úraz či iná situácia, pri ktorej bude potrebná návšteva lekára nie je to jediné, čo nás môže na dovolenke prekvapiť. Napríklad pokiaľ sa vám v obchode podarí niečo zhodiť a rozbiť, budete za škoda zodpovední a budete ju miest zaplatiť.

Pokiaľ však máte komerčné cestovné poistenie, máte pokryté ošetrenie a mnoho ďalšieho. Komerčné cestovné poistenie ponúka niekoľko poisťovní a každá môže mať svoje podmienky a rôzne krytie. V rámci ISIC zliav ponúka poistenie poisťovňa Union, ktorá študentov celoročne poistí celoročným cestovným poistením istotka! za 13,5 € alebo istotka! ŠPORT za 20 €. Istotka! zahŕňa: náklady na liečbu (náklady na liečbu ochorenia COVID-19 sú kryté len vo veľmi obmedzenom počte krajín, a to v závislosti od epidemiologickej situácie v danej krajine v čase vycestovania), náklady na záchrannú akciu, asistenčné služby nonstop, poistenie batožiny, spôsobenie škody inej osobe a úrazové poistenie.

Osvieženie vo vode

Pokiaľ bývate v Bratislave alebo plánujete výlet a chceli by ste sa osviežiť, Letné kúpalisko Delfín Bratislava ponúka držiteľom ISICu zľavu 50 centov zo vstupného. Rovnakú zľavu získate aj na vstup na Letné kúpalisko Tehelné Pole, Rosnička Bratislava, Lamač Bratislava, Rača Bratislava či na vstup do Športovo rekreačného areálu Zlaté piesky. Mestská plaváreň Košice má počas leta okrem plaveckého bazéna dostupnú aj vonkajšiu trávnatú plochu s ihriskom a vonkajšie bazény. Osviežiť sa so zľavou môžete aj na Kúpalisku Červená hviezda v Košiciach. V oboch prípadoch môžete získať zľavu 1 € zo vstupného. V Mestskej krytej plavárni a kúpalisku Žilina získate s ISICom zľavu 45 %. Pri návšteve Oravy môžete zájsť do Meander Thermal Park Oravice Tvrdošín a z tarifu Študent získate ešte 10 % zľavu.

Pre dobrodružnejšie povahy má Wakelake Bratislava pripravenú zľavu 10 % na dve športové aktivity, konkrétne na wakeboard a paddle board. Tieto zľavy nie sú všetky, ktoré na kúpaliská či vodné dobrodružstvá môžete získať.

Kultúra a história

Mnohí cez leto cestujú za hranice Slovenska, ale veľa dovolenkárov zostava spoznávať aj krásy Slovenska. Práve im sa rozhodne oplatí mať so sebou ISIC na každom výlete. Vďaka nemu je možné získať napríklad 50% zľavu na návštevu Zemplínskeho múzea Michalovce, Múzea maďarskej kultúry a Podunajska, Múzea Andreja Sládkoviča v Krupine, Múzea SNP v Banskej Bystrici, 50 % platí aj na návštevu Slovenského národného múzea – Múzeum Červený Kameň, Tríbečského múzea či Múzea dopravy Rajecké Teplice. Šarišskú galériu môžu držitelia dokonca navštíviť so zľavou až 75 % a toto je len zlomok z možností, ktoré môžete vidieť lacnejšie.

 

Okrem vyššie spomenutých platí ISIC na mnohé ďalšie zľavy či v niektorých prípadoch funguje ako legitimácia študenta. Bez neho či iného dokladu o štúdiu nemusí byť zľava uznaná a budete musieť platiť plnú sumu. Tak preukaz vždy so sebou a hor sa za zážitkami.


podpora@vysokeskoly.cz

Ďalšie články k téme

Ako si zlepšiť pamäť (nie len počas skúškového)

Ako si zlepšiť pamäť (nie len počas skúškového)

Pamäť je psychický proces, rozumová schopnosť, či výsledok uchovávania a opätovného vybavovania informácií. Pamäť ako proces na vybavovanie si získaných informácii dostáva zabrať najmä počas štúdia, a to predovšetkým v období skúškového, kedy je najvyťaženejšia a najzahltenejšia. Ak máš problém s pamäťou či len hľadáš spôsob a radu, ako nakopnúť pamäť v blížiacom sa náročnom študijnom období, tu je pár tipov. …