AMKON prvýkrát aj v Bratislave

13. 3. 2024 | Aktuality

AMKON prvýkrát aj v Bratislave Nepočuli ste ešte o AMKONe? Možno preto, že do tohto roka sa konal len u našich českých susedov. Organizátori sa však rozhodli priblížiť tento neopakovateľný zážitok záujemcom o diplomaciu aj na Slovensku, a to už 22. až 24. marca v Bratislave.

O čo ide? 

AmKon je študentská simulácia amerického kongresu. Keďže ide o realistickú simuláciu, model je rozdelený na dve komory – snemovňu a senát, ktoré sa skladajú z výborov. V nich prebieha hlavné vyjednávanie. Ak na výbore presadíte nejaký návrh, bude sa o ňom hlasovať aj na pléne, ktorého súčasťou sú už aj poslanci a senátori z ďalších výborov. Do celého procesu však vstupujú aj rôzne komplikácie či strategické rozhodnutia, ktoré musíte robiť.

Ako to bude v Bratislave? 

Na kongrese môžete jednať v troch výboroch:

-     Výbor pre zahraničné vzťahy

-     Výbor pre energiu a prírodné zdroje

-     Výbor pre zdravotníctvo, školstvo, prácu a peniaze.

Jednať v nich môžeš ako kongresman, lobista či člen exekutívy.

 

Pokiaľ vás teda zaujíma politológia, zahraničná politika či diplomacia, účasť na takýchto simuláciách je skvelým štartom pre štúdium na vysokej škole, ale aj pracovnej kariéry.


podpora@vysokeskoly.cz

Ďalšie články k téme

Kampaň Chcem tu zostať vyráža do regiónov

Kampaň Chcem tu zostať vyráža do regiónov

Občianska kampaň Chcem tu zostať vznikla pred parlamentnými voľbami, aby motivovala mladých ľudí k tomu, aby išli voliť. Mohli ste sa s nimi stretnúť na rôznych festivaloch, koncertoch či diskusiách. Ambasádormi kampane sa stali 3 známe osobnosti, a to Veronika Cifrová Ostrihoňová, Iveta Radičová a Michal Handzuš. Niekoľko týždňov po voľbách rozbieha kampaň nový projekt, …